Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2013 21:59 - Най-обичам когато (не) си помагаме
Автор: maverickz Категория: Новини   
Прочетен: 2836 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.01.2013 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Пиша новина, но то не е ! От много време българинът прави това, което смятам да споделя. Защо е така ли ? Ако знаеш драги ми читателю само колко пъти съм си задавал този въпрос. Но винаги съм стигал до различни отговори, защото и самият въпрос е бил винаги малко или много по различен.
   Някой би казал - народопсихология, а аз - липса на гражданско мислене. Какво имам предвид. Не е заради кризата и определено не е, заради проблемите на голите охлюви. Иде реч за това човек да помага човеку. Може би това не е толкова реч, а прилича на сеч. И тук се сещам за тази покъртителна поговорка "Човек за човека е вълк". Днес чета новините и поговорката ме удря в челото като новогодишен махмурлук. Силно и без да пита ! Важното обаче е да блъска повече и по-силно ! Защо ? Защото под ударите на чука се калява само най-здравата стомана ! Терзанието ми е свързано с китното градче Ботевград. Ден преди пресвети алкохолният делириум наречен Нова Година, някъде в часовете на обяд група роми (бел. цигани, но по речникът на толерантните европейци, като французи например, които ги връщат в България, защото правели поразии в добрата, мила, стара и винена Франция; какво да ги правиш - демократи) се насипва и напада българско семейство пред касите на магазин Кауфланд. Те тая пасмина "мирно" събрали се 15-20 вътре и 60-70 отвън роми, "миролюбиво" сурвакат Милчо Владимиров, общински съветник от Атака, жена му и детето с бутилки по главата. Вендетата става в отговор на мръсен език (оле, аз не знам дали при ромите има понятие като чист език, но как да е !) и помия от вулгарности по адрес на Владимиров. Причината - устна забележка, че трябва да спазват ред и сиреч да не се пререждат сред множеството. Ситуация позната и в градският транспорт в София, но с разликата, че в колите на общественият транспорт в столицата, "мургавите" тарашат джобове, возят се гратис (не, че и други не го правят) и се държат арогантно, даже агресивно. Пишещият тези редове ясно съзнава, че тези люде в горещи дни идат и с бонус. Оставят страстни ароматни кетони да виреят на воля във въздуха. Та видните "ароматизатори" ясно ни показват, че не желаят да спазват ред. Иначе не знам по какъв друг начин да опиша, че 5ма от тях повалят жената на Владимиров на земята и почват да я ритат. Ама не е като да е фантастика да се пише, че я ритат, ами си спазват прилично понятието ! За капак, жената на Владимиров паднала на земята допълзява до един охранител на магазина и го замолва да се обади на полицията, а той волно й отвръща, че той просто е там да следи да не се краде. И ако до тук си стигнал драги ми читателю и смяташ това за абсурдно, то по-абсурдното е, че само 1 охранител (от 6ма) и 1 човек (от може би 100) се притичат да помагат в разигралото се меле. Та боли ме главата, не от махмурлука ! А от това, що за хора трябва да сме ! Да сме казвам, за да седим и да гледаме как бият жена, която не се намира в центъра на ромската махала, а в един от магазин на голяма световна верига. Как разбеснели се типове с перманентен тен гонят едно 15 годишно дете. Как на тила на един здрав българин се появява огромна синка, плод на причинно - следствена връзка от нежелан контакт с пълна бутилка от уиски, "случайно" попадна в ръцете на ром.
   Мъката ми е, насочена към тези, които не са се включили да защитят това семейство. Защо след като се събират толкоз много, за да вилнеят на толкоз малко? Никой не взима участие! Защо българите не сме единни? Докато сме така, ще ни мачкат като мухи ! В страната на овцете, ще управляват вълците (Алберт Айнщайн) ! И докато продължаваме да се държим като овце, ще ни управляват като овце ! И когато някой националист каже, че не е овца, а е тигър и иска българите да имат бъдеще - то много го обрисуват с епитети, които се отнасят до тях самите ( като луд, болен и тн.). Паднали сме под Турско иго, заради разединение от страна на владетели ни тогава. Сега мас медиите и определени политически кръгове искат и правят така, че отново да се разединяваме. Точно защото искат отново да ни поробят. Икономически вече сме, а сега следва и така прокламираното ни гражданско общество. Цяра за тази поквара се нарича - управление на националисти !



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Има нещо още по- гадно:
03.01.2013 06:07
навсякъде и винаги СТРАХЛИВИЯТ българин се бие в гърдите и сам се хвали, че е храбър юнак. В действителност той се насира от страх и при най- малката опасност. За оправдание си е измислил дори поговорка: "Преклонена главица сабя не я сече."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maverickz
Категория: Политика
Прочетен: 15486
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930